top of page
Foto van schrijverGeert Vorstermans

BMX-ers strijden in tropische temperatuur in Ammerzoden

Ammerzoden – Zondag 1 september stonden ruim 170 fietscrossers vanuit Zuid-Nederland aan het starthek van de BMX baan in Ammerzoden. Met tropische temperaturen een sportieve uitdaging voor de veelal jonge fietsers, die volgens de voorschriften in stevig beschermde kleding moeten fietsen was dit een pittige uitdaging.

Fietscross Federatie Nederland:

De wedstrijd die georganiseerd werd door Fietscrossclub Ammersoyen was de eerste wedstrijd van het tweede seizoen en is onderdeel van de Nederlandse Fietscross Federatie rego Zuid. In deze regio rijden de Fietscross clubs uit Tiel, Geldermalsen, Barendrecht, Made, Nuland, Berlicum, Oss, Wijchen, Schijndel, Oud-Beijerland, Erp, Luyksgestel en Ammerzoden. De wedstrijden vormen een belangrijk onderdeel voor de fietsers om hun krachten, snelheid en vooral techniek te meten met andere rijders uit het land.

Podiumplaatsen:

De podiumplaats voor de jongste rijders (4-6 jr) bleef in Ammerzoden, want de eerste plaats was voor Mees Verstegen uit Zaltbommel en ook Lizzy Schoenmaker (12-13 jr) uit Den Bosch en Lin van Boxtel (meiden 14+) uit Kerkdriel zorgde dat hun eigen clubkleur rood – zwart – wit op de bovenste trede van het podium stond op hun eigen trainingsbaan in Ammerzoden. Ook was er een podiumplaats voor de 10-jarige Twan Strijk uit Brakel, hij stond op de 3de trede van het erepodium.Dat BMX rijden tot in de finale spannend blijft was weer goed zichtbaar in de leeftijdscategorie jongens 7 jaar, waar de 3 rijders die de hele dag op plaats een, twee en drie reden, in de finale in elkaar fietste, wat resulteerde in een vervelende valpartij voor deze drie jonge getalenteerde rijders en daardoor als laatste over de streep finischte of zelfs op de EHBO tafel eindigde.  Een fikse tegenvaller voor onder ander de 7 jarige Fedde Kooistra uit Kerkdriel, die pas zijn tweede wedstrijd reed, maar net als vorige week al een podiumplaats zag glimmen, maar nu genoegen moest nemen met een van de laatste plaatsen.

Uitslagen:

4-6 jaar: Mees Verstegen – Ammerzoden

7 jaar: Guus Fleuren – Wijchen

8 jaar: Milas Heuveling – Tiel

9 jaar: Thorsten Schattenkerk – Tiel

10 jaar: Boaz van Overveld – Made

Meisjes 10/11: Sofie van Soelen – Geldermalsen

11jaar: Dylano Rook – Barendrecht

12 jaar : Lizzy Schoenmakers – Ammerzoden

13 jaar: Markus van Steijn – Geldermalsen

Meiden 14+: Lin van Boxtel- Ammerzoden

14/15 jaar: Jens Doeleman – Tiel

16+: Karlo van Wijk – Tiel

31+: Stefan van Dijk – Barendrecht


Sjors Sportief:

Kinderen en jongeren die ook de BMX sport willen proberen kunnen zich vanaf afgelopen weekend inschrijven voor de proeflessen bij FCC Ammersoyen via de programma’s die op de basisscholen in de regio zijn uitgedeeld van Sjors Sportief of via de website van Sjors Sportief. De proeflessen zijn in de maand September op maandagavond. Meiden die twijfelen, nodigen we graag uit, want FCC Ammersoyen is een fietscrossclub die in het land bekend staat om de vele vrouwelijke rijders, want in Ammerzoden staan ze hun mannetje wel.




Foto’s: Marielle Pelle

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page